אם אתה שוקל הקמת שותפות או שותף, בעיקר בחברות של מומחים, הדף הבא יכול לתרום לך.
חברות מומחים: חברות של בעלי מקצוע חופשים כגון: עורכי דין, רואי חשבון, יועצי מס, ארכיטקטים, מהנדסים, מנהלי פרויקטים, סוכנויות ביטוח, חברות ניהול תיקי השקעות, שמאים, מרפאות לסוגיהן, חברות ייעוץ ארגוני, חברות ייעוץ תעשיה וניהול, משרדי נסיעות וכו’. בחברות אלה יש נטיה לצרף שותפים חיצוניים, או כקידום לעובדים בכירים, או לבצע רכישות ומיזוגים. אנו פה כדי לעזור לכם בכך, כפי שנתאר להלן.
שותפים המנהלים יחד משרד של מקצועות חופשיים, באים מהתחום המקצועי של המשרד. לרוב, אלו משרדים או חברות קטנות הכוללות מספר שותפים ומספר עובדים שכירים ואין בהם מטה (גודל החברה אינו מאפשר מינוי מנהל משאבי אנוש לדוגמה).
עובדה זו מקשה עליהם בהקמת שותפויות, בניהול השוטף של העסק או החברה ובוודאי בעת שינויים ארגוניים כגון מיזוג, רכישה, הכנסת שותף, יציאת שותף, הכנסת דור ממשיך של שותף וכו’.
אז:
- האם אתה מרגיש שכיר בחברה שלך?
- האם בישיבות שותפים יש הרבה קונפליקטים? או שלא מבצעים מה שמסוכם?
- האם גם לך קרה שהשותף שלך יצא לחופש ואף אחד לא ידע מה לעשות ואיך לענות תשובות ללקוחות?
- האם גם אתם מרגישים כי החברה התפתחה וחלק מהעובדים במשרד נשארו מאחור? או שאינם מחוברים ליעדים של העסק?
- האם שקלתם להביא מנהל חיצוני? (בכניסה של מנהל “חיצוני” יש הפרה באיזון הכוחות והיחסים)
- האם השותף שלך רוצה לפרוש ואתה מרגיש שלא תוכל לנהל את העסק לבד?
אם אחד מהנושאים / שאלות שהעליתי מדליקה נורה אצלך, זה הזמן לחשוב על עבודה לשיפור הסינרגיה בעסק !
וזו המומחיות שלנו.
צור קשר – ללא התחייבות ונוכל לבחון במה אנו יכולים לסייע לך
עפ”י תפיסת הסינרגיה קיימים מספר גורמים מרכזיים להצלחתך בהקמת שותפויות או בשינויים בחברת מומחים המבוססת על שותפים:
- קביעת חזון וערכים – הסכמה בין השותפים על החזון והערכים של השותפות, כולל: אילו לקוחות אנו משרתים, ואילו לא. מה העוצמות שלנו (כל אחד לחוד וכולנו יחד), מה כיווני הצמיחה וההתפתחות שלנו ועוד.
- הגדרת גבולות ברורים והסכמה עליהם – על מנת להצליח ביצירת הסינרגיה בן השותפים, עליך להגדיר את הגבולות (סמכויות, אחריות, עוצמות) ולוודא ככול שניתן שהכול מסכימים עליהם. רצוי שחלוקת התפקידים תתבסס על העוצמות או על הנטיות השונות של כל שותף. חלוקה “קלאסית” היא בין “שר חוץ” – מטפל בשיווק, פיתוח עיסקי, הגשת מכרזים וכו’, לבין “שר פנים” – מטפל בניהול המשרד – כולל תהליכי העבודה, צוות העובדים, הדרכה, וכו’.
- סינרגיה מבוססת על שונות. עלינו לכבד את השונות של האחר, להבין אותה, ללמוד ממה היא נובעת. אין מדובר על הסכמה אלא על עצם ההכרה של האחר ומניעיו. לדוגמה בהקמת שותפות – הבנת השיקולים השונים של כל שותף להקים את השותפות (מניעים אלה יכולים להיות שונים). רצון להיכנס לנישות שונות בהן אינו פעיל ואחד השותפים כן, רצון לעבוד פחות שעות, רצון להשביח ערך תיק לקוחות לקראת יציאה לפנסיה וכו’. גם השיקולים במהלך חיי השותפות שונים: הבנת המניעים של שותף המבקש להכניס לעסק את אישתו, על פי דרישתה, למרות שאין לה את הכישורים המתאימים. שוב – הבנה – אינה הסכמה – אך היא בסיס ליצר פתרונות חדשים סינרגטיים, הן בהקמת שותפות והן בתחזוקתה.
- הגמשת הגבולות. פיתוח תקשורת איכותית ויצירת עבודת צוות אמיתית ומפרה.
- סינרגיה אינה בהכרח “כימיה“ – עם זאת, קל יותר לייצרה כאשר יש כימיה. מניסיוננו, בהקמת השותפות יש לרוב כימיה בין השותפים המייסדים. צמיחת המשרד או החברה, מביאה לכך שלא תמיד יש כימיה בין כל השותפים. לעיתים זה מביא לקונפליקטים בין שותפים מייסדים. כאן תפקידנו וההתמחות שלנו לעזור לכם.
- הדרכה, פיתוח צוות ומיומנויות ניהול – להטמעת שפת הסינרגיה והכלים שהיא נותנת לשותפים ולמנהלים.
- תגמול על פי גישת הסינרגיה – התייחסות לסוגיות תגמול בין השותפים. יש משרדים/עסקים בהם השכר של כל השותפים זהה. יש כאלה המחברים בין ביצועים או הצלחות לבין שכר.
לכל שיטה יתרונות וחסרונות. יש לתת את הדעת גם לתגמול עובדים. בכל מקרה – תגמול אינו דווקא תגמול כספי. מניסיוננו, נקודה זו נלקחת בחשבון במקרים רבים בהקמת השותפות, אך לא חוזרים אליה כשהנסיבות משתנות, מה שיוצר תחושת חוסר הוגנות אצל חלק מהשותפים. - קביעת קריטריונים ברורים ושקופים למעבר למעמד של שותף.
על תהליך העבודה המיוחד שלנו בו אנו מלווים הקמת שותפויות של מומחים או שינויים אחרים תוכל לקרוא כאן (קישור לכלי המתאר את win win ומופיע גם בריבוע הסגול).
לסיכום: הקמת שותפויות וניהולן אינו עניין של מה בכך. אם אתה שותף או בעלים בחברה של מומחים, או מומחה עצמאי השוקל להצטרף או להתמזג עם שותפים. אולי תתעניין גם ב: